Het gedrag van mens en hond Workshop Spiegelen met honden

“Bewust worden van jouw onbewust gedrag door direct te leren van een hond”

Workshop Spiegelen met honden

Karin & Nienke hebben een gezamenlijke passie: Het gedrag van mens en hond. Bij de mens gaat het dan vooral om het onbewuste gedrag en bij de hond om het bewuste gedrag.

Door cursussen en opleidingen te volgen, veel mensen en honden te observeren, oefeningen uit te proberen en het er vooral veel met elkaar over te hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de hond uitermate geschikt is om het onbewuste gedrag van de mens zichtbaar te maken. En de hond? Hij/zij mag daarvoor volledig zichzelf zijn! Een hond leeft in het hier en nu, neemt geen informatie van jou mee vanuit het verleden en geeft je daarom eerlijke feedback op je handelen.

Tijdens de workshop voer je oefeningen uit met en zonder hond. De hond reageert op jouw handelen/emotie en wij lezen de reactie van de hond. Dit is het spiegel effect! Daarnaast stellen wij aanvullende vragen, maar zul je vooral veel gaan doen, voelen & ervaren.

 

Maar waarom zou je je onbewuste gedrag bewust willen maken?

Het kan je helpen op vele vlakken en natuurlijk is het erg leuk om te ervaren! Tijdens de workshop komen o.a. jouw kernkwaliteiten naar voren en word je bewust van de zaken waar je goed in bent. Zit je bijvoorbeeld vast in je werk? Dan kunnen deze inzichten in jouw kwaliteiten je energie geven om hierin stappen te ondernemen.

Daarnaast krijg je ook inzicht in je normen en waarden. Wat is belangrijk voor jou? Wanneer voel jij je gewaardeerd? Hoe is jouw relatie met de mensen in je omgeving en wat is hierin belangrijk voor jou? Wat is belangrijk voor jou in relatie tot jouw hond?

Als laatste gaan we ook graag aan de slag met jouw uitdaging. Wat zou je graag willen leren/ontwikkelen? Is er iets waar je vaak tegenaan loopt en wil je graag onderzoeken of je hier op een manier mee om kunt gaan, die beter bij jou past?

Samen gaan we hiermee aan de slag en geven we je handvaten mee om dit verder te onderzoeken.

Bovenstaand is slechts een kleine opsomming van wat aan bod kan komen tijdens een spiegelsessie. Het leuke van het werken met honden: Ieder mens is uniek en het is iedere keer weer een complete verrassing wat zichtbaar wordt gemaakt tijdens de oefeningen.

Kortom: laat je volkomen verrassen tijdens deze spiegelworkshop!

Tijdens deze cursus is ervaring met honden geen noodzaak!

Wij zien jou graag! Wil je jeĀ  individueel opgeven voor deze workshop? Mail dan naar: info@karintuinhout.nl

 

Data “Snuffelen Spiegelen met Honden” groep

Nieuwe data volgen!

24 mei 2024 (vol!)

5 juli 2024 Tijd: 15:30U (Vol!)

Heeft u een vraag over deze workshop?

Laat uw gegevens achter, dan neem ik contact met jullie op.

Contact