We mogen weer trainen!
De maatregelen omtrent het coronavirus zijn zo dat het trainen weer mag. Uiteraard houden we rekening met de huidige regels.

Puberteit en gehoorzamen? Cursus jonge hond

Bekijk data voor deze cursus
“Inzicht in het gedrag van jouw hond, om jullie onderlinge verstandhouding optimaal te houden”

Puberteit en opvoeding van een jonge hond

Door hormonale veranderingen, kunnen veranderingen in het gedrag ontstaan. Jouw hond luistert misschien niet meer zo goed? Is veel met geurtjes bezig? Markeert veel? De puberteit van jouw hond is aangebroken! Misschien heb je veel vragen over het gedrag van jouw hond.

Tijdens de puberteit kan de relatie tussen eigenaar en hond onder druk komen te staan. Je krijgt duidelijk uitleg over het gedrag van jouw hond, om jullie onderlinge verstandhouding optimaal te behouden. Daarnaast gaan we hier ook weer in op de “mens achter de hond”. Wat is de invloed van jouw eigen gedrag, op het gedrag van jouw hond?

Tijdens het sociaal spel wordt uitgebreid de lichaamshouding van de hond beschreven, zodat jij zelf steeds beter in staat bent jouw eigen hond te “lezen”. Het is belangrijk, dat honden tijdens deze fase sociaal contact blijft houden met andere honden. We besteden veel aandacht aan het leervermogen van de hond en leer je kijken vanuit het perspectief van de hond.

Jonge_Hond_Puberteit_honden_training_Karin_Tuinhout

De prikkelvoering voor de honden wordt stapsgewijs verhoogd, zodat je steeds beter situaties in leert schatten en de hond in steeds meer situaties leert gehoorzamen.

Gedragsverandering in de puberteit

Het gedrag van honden kan veranderen in de puberteit. Hormonale veranderingen zorgen over het algemeen voor gedragsveranderingen. Castratie en sterilisatie komen aan bod: Wat zijn gedragsmatige redenen om deze opties te overwegen? Tevens bespreken we tijdens de lessen veel opvoedingssituaties.

De Jonge honden groep bestaat uit 8 lessen, waarvan 1 theorieles. Tijdens de theorie behandelen we gedrag, hormonen, fysiek en alles wat verder ter tafel komt.

Aanmelden voor deze cursus

Groepssamenstelling cursus jonge hond

In de groepen worden alleen sociale honden toegelaten. Elders een cursus gevolgd? We bespreken samen de mogelijkheden om in te kunnen stromen in deze cursus.

Tarieven

Cursus Jonge hond:: 120,-

Cursus Jonge hond mét certificaat inclusief foto hond: 125,50,-

 

Bekijk data voor deze cursus