Hoe fit is jouw hond? Cursus Fysiek Fitte Hond

Bekijk data voor deze cursus
“Heb jij een jonge hond en wil je jouw hond fysiek optimaal voorbereiden op een gezond volwassen leven?”

Hoe fit is jouw hond?

Ooit gehoord van Body Awareness, balans & coördinatie of Core Stability?

Sporten als Agility, Canicross, Jachttraining, Bike Joring: Voorbeelden van sporten waarin een grote fysieke prestatie van de hond wordt verwacht. Maar is jouw hond ook daadwerkelijk fit voor deze sport?

Heb jij een puppy of een  jonge hond en wil je jouw hond fysiek optimaal voorbereiden op een gezond volwassen leven? Is jouw hond ouder en wil je de hond fysiek zo gezond mogelijk houden? Heb je een doel voor ogen om samen met de hond gezond te sporten? Of heb je een fijne huishond, die je graag fysiek gezond oud wilt laten worden?

Doe dan mee aan deze cursus !

Uitgaand van  van de 5 grond motorische eigenschappen die correct bewegen mogelijk maken, werken we aan het fysiek van jouw hond!

Hoe herken je pijnklachten?

Helaas zien we veel honden, die niet in balans bewegen. Dit zien we in de sport, maar ook bij huishonden die het fantástisch vinden urenlang met de baas te wandelen. Sommige honden lijden bijvoorbeeld aan rugpijn, maar hoe zie je dat nou? Hoe herken je het gezonde looppatroon van de hond en wanneer laat de hond zien niet geheel vrij te bewegen?

Fitte Honden en fitte bazen

Doel van de cursus

Doel van de cursus is, dat de hond een verantwoorde fysieke basis fitheid heeft opgebouwd om de kans op blessures te verminderen en jullie samen een gezond leven tegemoet kunnen gaan!

 

Voor welke honden & eigenaren is deze cursus geschikt?

– Voor deelname, dient iedere hond een fysieke check up te hebben gehad door een medisch specialist als een orthopeed, zodat een hond op verantwoorde wijze deel kan nemen.

– Voor rassen en kruisingen vanaf ongeveer 5 maanden tot aan de oudere hond.

– Huishonden, sporthonden en de oudere hond.

-Voor iedere eigenaar die fysiek verantwoord met de hond middels oefening aan de slag wil gaan!

– Bij vermoede pijnklachten wordt altijd verwezen naar een behandelend dierenarts.
De cursus bestaat uit 4 lessen, welke 2 wekelijks worden verzorgd. Van eigenaren wordt zeker verwacht thuis aan de slag te gaan en dient er materiaal aangeschaft te worden, gericht op de hond. Lessen kunnen privé geboekt worden.

Groepen zijn nooit groter dan 3 honden.

Karin is gediplomeerd Fitness Instructeur voor honden via het Fit Dog Program

Bekijk data voor deze cursus