Vakantie!
Vanwege mijn vakantie (13 sept t/m 3 okt), reageer ik minder op de e-mail of berichten verzonden vanaf de website. We doen ons best berichten z.s.m. weer te beantwoorden.

Hoe fit is jouw hond? Cursus Fysiek Fitte Hond

Bekijk data voor deze cursus
“Heb jij een jonge hond en wil je jouw hond fysiek optimaal voorbereiden op een gezond volwassen leven?”

Hoe fit is jouw hond?

Ooit gehoord van Body Awareness, balans of Core Stability?

Sporten als Agility, Canicross, Bike Joring: Voorbeelden van sporten waarin een grote fysieke prestatie van de hond wordt verwacht. Maar is jouw hond ook daadwerkelijk fit voor deze sport?

Heb jij een jonge hond en wil je jouw hond fysiek optimaal voorbereiden op een gezond volwassen leven? Is jouw hond ouder en wil je de hond fysiek zo gezond mogelijk houden? Heb je een doel voor ogen om samen met de hond gezond te sporten? Of heb je een fijne huishond, die je graag fysiek gezond oud wilt laten worden?

Hoe herken je pijnklachten?

Helaas zien we veel honden, die niet in balans bewegen. Dit zien we in de sport, maar ook bij huishonden die het fantástisch vinden urenlang met de baas te wandelen. Sommige honden lijden aan rugpijn, maar hoe zie je dat nou? Hoe herken je het gezonde looppatroon van de hond en wanneer laat de hond zien niet geheel vrij te bewegen?

Fitte Honden en fitte bazen
Jonge_Hond_Puberteit_honden_training_Karin_Tuinhout

Tijdens deze sportieve cursus kijken we uitgebreid naar de beweging van de hond en gaan we uit van de motorische eigenschappen die correct bewegen mogelijk maken.

Sterke en minder sterke punten van jouw hond

De sterke en minder sterke punten van de hond worden in kaart gebracht en vanuit dit niveau werken we middels oefeningen richting het benodigde niveau om verantwoord richting jullie doel te trainen.

Je ontvangt een trainingsplan om thuis uitgebreid mee aan de slag te gaan. Hierbij kun je denken aan Fitness oefeningen , balans oefeningen, of het bochtenwerk tijdens Agility. Tevens ontvang je feedback op video’s van de uitgevoerde oefeningen die je per mail hebt ingezonden.

Aanmelden voor deze cursus

Doel van de cursus

Doel van de cursus is, dat de hond een verantwoorde fysieke basis fitheid heeft opgebouwd om de kans op blessures te verminderen en jullie samen een gezond leven tegemoet kunnen gaan!

Wanneer tijdens de cursus, of na aangeleverd filmmateriaal blijkt, dat een medische checkup gewenst is, worden jullie doorverwezen naar een behandelend dierenarts.

Voor welke honden & eigenaren is deze cursus geschikt?

– Voor rassen en kruisingen vanaf ongeveer 5 maanden tot aan de oudere hond.

– Huishonden, sporthonden.

-Voor iedere eigenaar die fysiek verantwoord met de hond middels oefening aan de slag wil gaan!

– Bij vermoede pijnklachten wordt altijd verwezen naar een behandelend dierenarts.
De cursus bestaat uit 6 lessen, welke 2 wekelijks worden verzorgd. Van eigenaren wordt zeker verwacht thuis aan de slag te gaan en dient er materiaal aangeschaft te worden, gericht op de hond. Lessen kunnen privé geboekt worden. Groepen zijn nooit groter dan 3 honden.

Bekijk data voor deze cursus