We mogen weer trainen!
De maatregelen omtrent het coronavirus zijn zo dat het trainen weer mag. Uiteraard houden we rekening met de huidige regels.

Ons Team Karin Tuinhout

“Als hecht team streven wij sámen naar de beste kwaliteit!”

Karin Tuinhout

Het bestuderen van hondengedrag: dát is Karins passie!

Karin Tuinhout heeft haar opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut voltooid bij Dogvision te Utrecht. Dit is een 4 jarige HBO opleiding, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Met een voorliefde voor de Duitse Herder en de wolf heeft zij inmiddels een mooie roedel, bestaande uit 12 honden. Zes van hen zijn adoptiehonden uit het buitenland.  Alle honden met hun eigen bijzondere karakter en ervaringen, maken dit elke dag een uitdaging mee te werken. In haar vrije tijd is zij als echte natuurliefhebber, samen met haar honden in het veld, bossen & op stranden om prachtige wandelingen te maken.

Zij traint fanatiek Agility, is Gediplomeerd instructeur via de Agilty Campus en gediplomeerd basis Fitness Instructeur voor Honden. Zij houdt zichzelf optimaal onderbouwd, door het volgen van interessante (wetenschappelijke) nascholing, als Fysieke Cursussen en Speurwerk. Bij RTV Noord beantwoordt zij maandelijks (iedere tweede dinsdag van de maand, na het nieuws van 11 uur) met heel veel plezier ingezonden vragen van luisteraars.

Het bestuderen van roedelgedrag

De specialiteit van Karin, is het bestuderen van roedelgedrag. Dit is voor haar één van de meest mooie aspecten binnen hondencommunicatie en gedragstherapie. Het observeren van de fijne gedragingen binnen roedels is uitermate inspirerend en een prachtige uitdaging om het gedrag juist te interpreteren.

Karin streeft ernaar het beste uit zichzelf en de lessen te halen en vooral mensen bewust te maken van hun gedrag, wat mogelijk invloed heeft op de hond.

Het leveren van kwaliteit, maatwerk en het maken van onderscheid, zowel binnen de Gedragstherapie & Hondenschool, staat hoog in het vaandel!

Raymond de Lannoy

Vanaf de start van de hondenschool heeft Raymond inmiddels al honderden práchtige herinneringen op beeld vastgelegd voor heel veel eigenaren, als onze eigen fotograaf.

Raymond wandelt samen met zijn Tessa mee op jaarlijkse wandelingen van de hondenschool en schiet de meest schitterende plaatjes van al die honden die zijn lens passeren.

Met zijn zinderende dosis humor, en enorm groot inzicht in de mens achter de hond, is hij een ware parel en onmisbaar binnen ons team!

 

Melanie

Als afgestudeerd paraveterinair én eigenaar van haar prachtige Stafford Yendi, volbracht Melanie haar stage binnen de hondenschool. Na het afronden van deze stage was zij vastberaden te blijven.

Inmiddels heeft zij voldaan aan alle eisen die de hondenschool aan instructeurs stelt om zelfstandig les te geven en daarbij de kwaliteit te bieden die wij verwachten.

Melanie verzorgt zelfstandig groepen binnen de gehoorzaamheidstrainingen en werkt daarnaast samen met Karin & Naomi. Wij zijn ontzettend trots en blij dat deze jonge, fanatieke, leergierige & enthousiaste dame deel uitmaakt van ons hechte team!

Kennismaken?

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden, of het nu gaat om een cursus of gedragstherapie. We helpen je graag!

Contact

Naomi

Vastberaden, fanatiek, leergierig… Zijn dé woorden die Naomi beschrijven.

Naomi is lid van ons team sinds 2017. Samen met haar vriend Patrick woont zij in het mooie Muntendam. Na het afronden van haar opleiding “Dierverzorging”, zocht zij voor haar vervolgopleiding “Paraveterinair” een stageplek en kwam zij als bloedfanatieke stagiaire binnen.

Zij wou leren over honden & hun gedrag en na een fijne kennismaking startte zij haar stage, die zij glanzend volbracht.
Tijdens deze periode, gaf zij al vroeg aan graag binnen de hondenschool te willen blijven werken. Zij is hard aan de slag gegaan, om te voldoen aan de kwaliteitseisen die de hondenschool eist om zelfstandig les te kunnen geven.

Inmiddels verzorgt zij zelfstandig de gehoorzaamheidsgroepen en assisteert bij de Agility & Hoopers. Ook in haar vrije tijd komt zij geregeld langs om gezellig te helpen, wat ontzettend wordt gewaardeerd.

Naomi geniet van het observeren & overdragen van haar kennis van hondengedrag aan eigenaren en streeft ernaar een ieder zoveel mogelijk inzicht in hun hond en zijn/haar gedrag te geven.

Alijda

Voor een Blindegeleidehonden stichting socialiseerde Alijda een aantal pups, die vervolgens opgeleid werden in het werk. Het is voor haar bijzonder dankbaar te mogen hebben bijgedragen aan een leven voor de eigenaren wiens hond hen nu assisteert in de dagelijkse bezigheden!

Binnen de hondenschool assisteert Alijda tijdens de lessen, vezorgt zelfstandig lessen en vervangt bij ziekte. Zij brengt bijzonder veel gezelligheid en vult ons team bijzonder goed aan!