Ons Team Karin Tuinhout

“Als hecht team streven wij sámen naar de beste kwaliteit!”

Karin Tuinhout

Het bestuderen van hondengedrag: dát is Karins passie!

Karin Tuinhout heeft haar opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut (Gedragsdeskundige) voltooid bij Dogvision te Utrecht. Dit is een 4 jarige HBO opleiding, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Met een voorliefde voor de Duitse Herder, Border Collies, Buitenlandse honden en de wolf heeft zij inmiddels een mooie roedel, bestaande uit 9 honden. Zes van hen zijn adoptiehonden uit het buitenland.  Alle honden met hun eigen bijzondere karakter en ervaringen, maken dit elke dag een uitdaging mee te werken. In haar vrije tijd is zij als echte natuurliefhebber, samen met haar honden in het veld, bossen & op stranden om prachtige wandelingen te maken.

Zij traint fanatiek Agility, is Gediplomeerd instructeur via de Agilty Campus en gediplomeerd basis Fitness Instructeur voor Honden. Zij houdt zichzelf optimaal onderbouwd, door het volgen van interessante (wetenschappelijke) nascholing, als Fysieke Cursussen en Speurwerk.

Bij RTV Noord heeft zij sinds 2019 een eigen rubriek om onderwerpen over honden te bespreken.

De mens achter de hond is het onderwerp haar uitermate interesseert. Tijdens alle cursussen bekijkt zij het geheel: De hond, maar nog meer de mens áchter de hond. In welke mate beïnvloedt het gedrag van mensen de hond?

Na het afronden van haar opleiding in 2023, opent zij in  2024 zij haar 2e bedrijf in Life Coaching, met name gericht op weerbaarheid (en zelfverdediging)  van vrouwen in combinatie met honden!

Het bestuderen van roedelgedrag

De specialiteit van Karin, is het bestuderen van roedelgedrag. Dit is voor haar één van de meest mooie aspecten binnen hondencommunicatie en gedragstherapie. Het observeren van de fijne gedragingen binnen roedels is uitermate inspirerend en een prachtige uitdaging om het gedrag juist te interpreteren.

Karin streeft ernaar het beste uit zichzelf en de lessen te halen en vooral mensen bewust te maken van hun gedrag, wat mogelijk invloed heeft op de hond.

Het leveren van kwaliteit, maatwerk en het maken van onderscheid, zowel binnen de Gedragstherapie & Hondenschool, staat hoog in het vaandel!

 

 

 (Na) Scholing

Uiteraard houd ik mijn kennis up to date en volgde onder andere de volgende (na) scholing:

Kynologisch Gedragstherapeut Dogvision – 2014

Kynologisch Instructeur – 2011

Instructeur Hoopers – 2012

Instructeur Hoopers Gevorderden

Instructeur Neusspel

HRH Honden – Dogvision

Instructeur Behendigheid (Beginners & Gevorderden) – Agility Campus – 2017

Fitness Instructeur voor Honden – Fit Dog Program – 2019

Sprongtechniek – Fit Dog Program

Leren Kijken naar jouw hond – Fit Dog Program

Nascholing Fit Dog Program – Revalidatie

Mens achter de hond – Dog Vision

Gedragsbeoordelaar module – Dogvision

Speuropleiding Tinley – 2022

In opleiding tot Life Coach – 2023/2024

Natuurcoaching – 2024

Spiegelen met Honden

 

 

 

Raymond de Lannoy

Vanaf de start van de hondenschool heeft Raymond inmiddels al honderden práchtige herinneringen op beeld vastgelegd voor heel veel eigenaren, als onze eigen fotograaf.

Raymond wandelt samen met zijn Tessa mee op jaarlijkse wandelingen van de hondenschool en schiet de meest schitterende plaatjes van al die honden die zijn lens passeren.

Met zijn zinderende dosis humor, en enorm groot inzicht in de mens achter de hond, is hij een ware parel en onmisbaar binnen ons team!

 

Melanie

Als afgestudeerd paraveterinair én eigenaar van haar prachtige Aussie River, volbracht Melanie haar stage binnen de hondenschool. Na het afronden van deze stage was zij vastberaden te blijven.

Inmiddels heeft zij voldaan aan alle eisen die de hondenschool aan instructeurs stelt om zelfstandig les te geven en daarbij de kwaliteit te bieden die wij verwachten. Zij volgt daarnaast de opleiding tot Kynologisch Instructeur via de Gaus Academy.

Melanie verzorgt zelfstandig groepen binnen de gehoorzaamheidstrainingen en werkt daarnaast samen met Karin & Naomi. Wij zijn ontzettend trots en blij dat deze jonge, fanatieke, leergierige & enthousiaste dame deel uitmaakt van ons hechte team!

 

Kynologisch Instructeur i.o

Instructeur Neusspel

Naomi

Vastberaden, fanatiek, leergierig… Zijn dé woorden die Naomi beschrijven.

Naomi is lid van ons team sinds 2017. Samen met haar vriend Patrick woont zij in het mooie Muntendam. Na het afronden van haar opleiding “Dierverzorging”, zocht zij voor haar vervolgopleiding “Paraveterinair” een stageplek en kwam zij als bloedfanatieke stagiaire binnen.

Zij wou leren over honden & hun gedrag en na een fijne kennismaking startte zij haar stage, die zij glanzend volbracht.
Tijdens deze periode, gaf zij al vroeg aan graag binnen de hondenschool te willen blijven werken. Zij is hard aan de slag gegaan, om te voldoen aan de kwaliteitseisen die de hondenschool eist om zelfstandig les te kunnen geven.

Inmiddels verzorgt zij zelfstandig de gehoorzaamheidsgroepen.

Naomi geniet van het observeren & overdragen van haar kennis van hondengedrag aan eigenaren en streeft ernaar een ieder zoveel mogelijk inzicht in hun hond en zijn/haar gedrag te geven.

Nienke

Van cursist in de groep naar de trainer voor de groep. Dat is het verhaal van Nienke.

Zij kwam een aantal jaren geleden met haar Beagle Senn naar de gehoorzaamheidslessen bij Karin. Zij werd enthousiast van de lessen en het werken met honden en mensen en besloot daarom in 2022 te starten met de opleiding Kynologisch instructeur. Inmiddels heeft zij deze opleiding afgerond en begeleidt inmiddels zelfstandig groepen.

Doordat Senn tijdens de eigen cursus vaak een spiegel van Nienke haar ( onbewuste ) houding en gedrag was, is Nienke zich steeds meer gaan verdiepen in het spiegelen met honden.

Honden zijn in staat de kern te raken, een boodschap te geven en kunnen daarmee het zelfinzicht van mensen vergroten.

Doel van Nienke is om met bovenstaande gedachten aan de slag te gaan en mensen meer inzicht te geven in hun eigen (kern)kwaliteiten, maar bovenal ook de kwaliteiten van je eigen hond te zien.

Samen met met haar Beagle Senn slaagden zij voor de opleiding tot Therapie Hond. Zo hoopt zij samen met Senn heel veel mensen & kinderen te mogen bijstaan!

 

Scholing

Kynologisch Instructeur

Therapiehond Begeleider

Instructeur Neusspel

Anders Leren met Honden (i.o. 2024)

Snuffeldag Hondenspiegel

Module 1 Spiegelen met Honden – Take the Leash

Workshop “Lief zijn voor jezelf” (combi natuur- & wandelcoaching)

Workshop autocommunicatie

Webinars Autisme

Webinar Kernvisie methoden Wim Bouman